Priča o Mariji Oršić

Priča o Mariji Oršić vraća nas u prošlost i prati njezin put, od polaznice ženskog internata u Beču do jedne od najmoćniji žena njemačkog Reicha.

Kompletan nastavak će biti objavljivan na platformi PATREON https://www.patreon.com/DAUGHTERSOFISAIS dok će ovdje biti objavljivani neki izdvojeni tekstovi.

II - I Munchen

Na jednom od sastanaka u kafiću Schopenhauer početkom 1919. g. Prelate Gernot predlaže Mariji da se društvo preseli u Munchen. U prijestolnici Bavarske djelovalo je mnogo tajnih društava i bila je idealno mjesto za potragu za novim članovima kruga. Marijin prijatelj Von Sebottendorf upravo je tamo ponovno pokrenuo društvo Thule, koje se počelo brzo širiti, pogotovo među političkim protivnicima Weimarskog ustava i republike. Tamo je djelovalo i Pan-Babilonsko društvo, za koje je Gernot smatrao da može pomoći u dešifriranju kodiranih poruka dobivenih od Isais.

 

Read more »

I-VI Stopama ISAIS - Magna Figura je aktivirana!

Sjedećeg je dana Marija spakirala svoje kofere. Odlučila je odmah poći stopama ISAIS. Otići će u planine Untersberg na samu granicu Austrije i Njemačke. Prelat Gernot joj je na zadnjem sastanku potanko ispričao legendu o vitezu Hubertu. Njegova je pustolovina počela neobičnim događajem koji mu je promijenio život.

Read more »

I-V Magna Figura i Traute Amon

Unutra je stajao kip. Prikazivao je dva lica, jedno muško a drugo žensko, koja su bila spojena na jednoj glavi. Duga ženska kosa obavijala je stup i svojim krajevima formirala postolje. Marija je bila zapanjena. Nikada prije nije vidjela ovakvu figuru, a opet imala je snažan osjećaj prepoznavanja. 

Read more »

Poglavlje I-III Prema okultizmu

"Znate, gđice Oršić, Beč je europska prijestolnica ezoterije, misticizma i okultizma. Tamo se mogu naći razne poznate i manje poznate škole i učenja. Imam puno kontakata u Beču i znam dosta ljudi koji bi Vas rado upoznali sa svojim znanjima. Sigurno bi tamo mogli naći odgovore na sva pitanja koja imate."

Read more »

Poglavlje I-II ISAIS

Nakon završetka školovanja u internatu u Beču, Marija se vraća u Zagreb i nastavlja školovanje. Jedne noći ponovno počinje primati misteriozne poruke.

Read more »

Poglavlje I-I Djetinjstvo i školovanje

Marija je bila vrlo nadareno dijete. Već je u četvrtom razredu osnovne škole čitala povijesne knjige namijenjene studentima. Posebno ju je privlačilo proučavanje starih civilizacija Babilona, Egipta, Maja i Inka.

Read more »