1. LEGENDA O VITEZU HUBERTU I ISAISINIM UKAZANJIMA

Published on 24 February 2024 at 10:23

Odlučila je poći stopama Isais. Otići će u planine Untersberg na samu granicu Austrije i Njemačke, gdje se, prema templarskim tajnim spisima, Isais redovito ukazivala. Prelat Gernot joj je na zadnjem sastanku potanko ispričao legendu o vitezu Hubertu.

Njegova je pustolovina počela neobičnim događajem koji mu je promijenio život. Nakon 20 godina provedenih na Orijentu gdje je sudjelovao u III. Križarskom pohodu Fridricha Barbarosse i Richarda Lavljeg srca, bio je na povratku kući. Dok se odmarao pored luke Tunis, u pećini na samoj obali prikazao mu se lik žene. Predstavila mu se kao Isais, Ishtar, I.as.I, Izida, Ona koja Jeste. Prema njezinim uputama, zaputio se u Njemačku, na planinu Untersberg, koja je, rekla mu je, bila mjesto gdje obitavaju stari Bogovi. U seriji poruka koje je primio po svojem dolasku, Izida ga je naučila kako da ju kontaktira kad to poželi. Također mu je otkrila kako da izradi magičnu napravu, Magna Figuru. Govorila mu je da će ta naprava pomoći da se na planetu spusti novo doba. 

Isto tako, naprava je bila i portal preko kojeg se obećala pojaviti i prikazati te početi prenositi znanja svima koji bi prisustvovali. Cijeli se Red vitezova Templara bacio na traženje artefakata potrebnih za izradu Figure.

Isais 

Prolazile su godine u toj potrazi. Za to je vrijeme Hubert, izgradio nekoliko tornjeva, utvrda i drugih građevina na području planine na mjestima koja mu je pokazala Izida a na kojima je bila prisutna velika količina nepoznate energije. Ostaci tih građevina i danas se mogu pronaći na skrivenim mjestima. Templari su gradili i brojne tunele te podzemne dvorane koji su presijecali planinu. U njima su skrivali artefakte, blaga i svitke sa drevnim znanjima koja su sakupili kroz povijest i uputama koje je od Izide dobivao Hubert. Konačno, uspjeli su pronaći sve što je bilo potrebno i Hubert je aktivirao Magna Figuru. Izida se prvi puta pojavila pred pripadnicima Reda.

Ishtar - jedna od Isaisinih manifestacija

Redovito ih je posjećivala sljedećih 13 godina. Kroz to im je vrijeme prenosila znanja koje su oni uredno zapisivali i pohranjivali u pećinama. Trinaest je Isaisinih Otkrivenja. U onom posljednjem, nazvanom Ep Stvaranja, ona im je otkrila postanak Univerzuma, od Alfe do Omege, te ono što je iznad i što ih objedinjuje. Na temeljima njezinih Otkrivenja, Templari su se raspršili Europom, šireći znanje i neumorno radeći na dovođenju novog doba. U pećinama i tunelima planine, nove su generacije stjecale znanja i sposobnosti, a sve pod budnim okom Isais, njezinih moći i učenja.

No ipak, sile kojima nije bilo u interesu evolucija i razvoj svijesti čovječanstva sakupljale su svoje snage i pripremale se za odlučujuću bitku. Udarile su u samo srce i mozak. Red Vitezova Templara proglašen je herezom i počeli su progoni, ubijanja i zatiranja znanja koja su širili. Kada je 1314.g. na laganoj vatri do smrti ispečen posljednji Veliki Meštar Reda Jacques de Molay, Hubert je dalje bio živ i aktivan. Templarski spisi iz tog doba opisuju ga kao vrlo starog ali "snage kao u mladića". Iako nije zabilježen točan datum njegova rođenja, dokumenti u kojima se spominje daju naslutiti da je bio star između 140 i 160 godina. Godine rada na planini Untersberg i izloženost energetskim poljima, kao i znanjima koje mu je prenosila Izida, vjeruje se, učinili su da njegovo tijelo prestane degradirati i propadati. Dostigao je stadij fizičke besmrtnosti te nije mogao umrijeti prirodnim putem. Iznenada se, iz Belgije u kojoj je živio a koja je za Templare bila relativno sigurna, odlučio uputiti u Francusku koja je u to doba bespoštedno progonila i ubijala Templare. Ubrzo je prepoznat, uhvaćen i spaljen. Pravi razlog zašto je to učinio, ponio je sa sobom na drugi svijet. Red je zatrt a Izidina učenja i znanja zabranjena su, uništavana ili jednostavno sustavno iskrivljavana. Većina je izgubljena a manji dio sačuvali su ljudi poput Gernota, okupljeni u tajnim i skrivenim društvim.

Na području planine Underberg, nalaze se mnogi ostaci templarskih građevina. Prema legendi, cijela je planina prošarana tunelima i spiljama u kojima su Templari čuvali znanja i prenosili Učenje.


Preporuka čitatelju je vratiti se na stranicu Priče o Mariji Oršić i slijediti drugu poveznicu na Isaisinu volju na označenom dijelu teksta.


Add comment

Comments

There are no comments yet.